fbpx

Chemex kavinukas

Kas yra Chemex kavinukas?

Chemex kavinukas – tai stiklinis kavos virimo indas su kuriuo galima pasigaminti gardžios filtruotos kavos puodelį. Šį laikui nepavaldų kavos virimo prietaisą paprasta naudoti, jis taip pat gražus ir iš jo išgaunamas švarus ir aromatingas kavos puodelis, kuris tikrai patiks kiekvienam kavos mėgėjui. Chemex kavinukui rekomenduojame naudoti tik rūšinės kavos pupeles ar maltą kavą. Šios kavos turi ypač plačia poskonių paletę, kuri idealiai atsiskleis ruošiant filtruotą kavą.

Ko mums reikės?

Ruošiant kavą su chemex mums reikės filtro, kavinuko bei maltos kavos.

P.S filtrą būtina sušlapinti tuo pačiu iš virdulio užvirusiu vandeniu, nes kitaip intensyviai jausis popieriaus poskonis.

Kavos malimas

chemex kavos malimas

Chemex ruošiamos kavos malimo dydis priklauso nuo to, kokios rūšies kavos pupeles naudojate. Apskritai, ruošdami kavą su „Chemex” kavos aparatu, geriausius rezultatus pasieksite naudodami vidutinio rupumo maltą kavą.

Reikia ne per smulkaus ir ne per stambaus malimo; jei malimas bus per smulkus, vanduo negalės pakankamai greitai prasiskverbti pro kavą, todėl kavos gėrimas bus per daug kartus. Kita vertus, jei kava bus per stambi, vanduo negalės iš jų išgauti pakankamai aromato ir jūsų puodelis skoninėje gamoje bus labai silpnas. (Per silpnas skonis)

Jei naudojate 500 g vandens ir 25-30 g maltos kavos, paprastai gaunamas santykis 1:15 (kava:vanduo). Tai reiškia, kad jei naudojate 25 g kavos, tuomet 375/25 = 15 (1 dalis kavos:15 dalių vandens). 
Nepamirškite, kad šie santykiai yra tik gairės; jei jūsų kavos skonis per stiprus ar silpnas, atitinkamai koreguokite, kol jis atitiks jūsų skonio pageidavimus!

Užpylimo būdas ir laikas

Pildami karštą vandenį ant maltos kavos „Chemex” inde, stenkitės per daug nepažeisti kavos. Pradėkite pilti ties viduriu ir pilkite spirale į išorę, kol pasieksite filtravimo popieriaus kraštus. Įpylę visą vandenį, palaukite dar 30 sekundžių ir švelniai pamaišykite šaukštu ar lazdele kavos tirščius, kad visi kavos tirščiai būtų tolygiai prisotinti vandens. Galiausiai lėtai išpilkite visą šį gėrimą į mėgstamą puodelį. Rekomenduojama, kad kava turėtų išbėgti nuo pylimo pradžios iki pabaigos per 3,5-4,5min.

Temperatūra

Gamindami kavą visada naudokite šviežiai užvirintą vandenį – jis ne tik skanesnis, bet ir užtikrina, kad iš kavos išsiskirtų visi nuostabūs aromatai. Ideali „Chemex” kavos virimo temperatūra yra (90-96°C). Jei po ranka neturite tikslaus termometro, tiesiog palaukite 1 minutę po užvirimo ir tik tada pilkite vandenį; tai turėtų būti pakankamai artima temperatūrai, kad būtų pasiekta optimali ekstrakcija.

Apibendrinat chemex kavinukas

Viskas, ko reikia, tai šiek tiek praktikos ir kantrybės! Naudodami tinkamą malimo dydį,užpylimo techniką, palaikant idealią temperatūrą, greitai galėsite mėgautis gardžiais kavos puodeliais kiekvieną rytą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *