fbpx

Gaivinantys vasaros kavos receptai

Gaivinantys vasaros kavos receptai – žinome, kad šviežiai paruoštos kavos aromatui neįmanoma atsispirti bet kuriuo metų laiku, tačiau kai temparatūra pakyla, metas atrasti kūrybingų ir gaivių būdų, kaip kasdien mėgautis kofeinu bei sodriu kavos gėrimu. Todėl džiaugiamės galėdami pasidalyti keliais gardžiais vasaros kavos receptais, sukurtais specialiai filtruotos kavos mėgėjams. Juk įvairovė – gyvenimo prieskonis! Taigi pasinerkime į ledinių latte, frapių ir šaltųjų gėrimų pasaulį, kurie padarys jūsų vasarą tikrai nepamirštamą.

Prieš pasinerdami į receptus, pakalbėkime apie kiekvieno puikaus kavos gėrimo pagrindą – šviežiai sumaltas kavos pupeles. Galbūt esate įpratę pirkti iš anksto sumaltą kavą, tačiau prieš pat kavos virimą sumaltos kavos pupelės pakylės jūsų vasaros kavos patirtį į visiškai naują gardumo lygį. Šviežiai malta kava turi daugiau skonio ir aromato, todėl vasaros kavos gėrimai bus daug skanesni. Taigi investuokite į gerą kavos malūnėlį ir eksperimentuokite su skirtingomis pupelėmis, kad rastumėte idealų skonio profilį šiems vasaros gėrimams. O jeigu nenorite įsigyti kavos malūno, tai rekomenduotume pirkti kuo šviežesnę malta kavą. www.busybean.lt rasite visada šviežios kavos.

Jei mėgstate klasikinį mėgstamos filtruotos kavos skonį, bet trokštate ko nors vėsaus ir gaivaus, tuomet ledinė filtruota kava Latte yra puikus gėrimas. Paruoškite mėgstamą filtruotos kavos mišinį, bet šiek tiek stipresnį nei įprastai, kad būtų galima pridėti ledo. Pripildykite stiklinę ledo, ant ledo užpilkite šviežiai paruoštos filtruotos kavos, palikdami šiek tiek vietos viršuje. Tada užpilkite pasirinktu pienu, grietinėle arba pieno pakaitalu be pieno, pavyzdžiui, migdolų, sojų ar kokosų gėrimu. Išmaišykite ir mėgaukitės pažįstamu filtruotos kavos skoniu su gaiviu vasaros prieskoniu!

Vietnamas

Šį gaivų gėrimą įkvėpė tradicinė vietnamietiška kava, patiekiama gatvės kavinėse. Pradėkite virti stiprų puodelį mėgstamo filtruotos kavos mišinio. Kol kava dar karšta, užpilkite ją keliais šaukštais saldinto sutirštinto pieno stiklinėje. Maišykite, kol kondensuotas pienas gerai susimaišys su kava, tada pripilkite puodelį ledo. Paskutinį kartą išmaišykite ir mėgaukitės saldžiu, švelniu ir lediniu šio Vietnamo įkvėpto vasaros gėrimo malonumu.

Graikija

Šis putojantis ledinės kavos gėrimas atkeliavo iš Graikijos kavinių ir yra puikus energijos suteikiantis vasaros popietės gėrimas. Norėdami pasigaminti „Greek Frappé”, kokteilių plaktuve, stiklainyje ar maišytuve sumaišykite kavą, cukrų ir nedidelį kiekį vandens. Suplakite arba sumaišykite, kol mišinys taps tirštas ir putotas. Pripildykite aukštą stiklinę ledo, supilkite putotą kavos mišinį. Jei norite kreminės kavos, įpilkite šlakelį pieno arba grietinėlės ir išmaišykite. Ši žavinga ir putota šalta kava kiekvienu gurkšniu nukels jus į saulėtąją Graikiją.

Šaltai ruoštos šaltos šaltos kavos receptas

Šalto virimo kava, kaip ir jos pavadinimas, verdama šaltame vandenyje ilgesnį laiką, paprastai nuo 12 iki 24 valandų. Šis lėtas procesas lemia švelnesnį, ne tokį rūgštų kavos skonį, todėl ji puikiai tinka mėgautis karštomis vasaros dienomis. Norėdami pasigaminti šaltosios kavos namuose, turėsite turėti indelį arba prancūzišką kavinuką, rupiai sumaltos kavos ir šalto vandens. Sumaišykite kavą ir vandenį inde, įsitikinkite, kad visi tirščiai yra visiškai apsemti. Palikite 12-24 valandas kambario temperatūroje, tada perkoškite kavą per popierinį/filtrinį audinį, kad pašalintumėte kavos tirščius. Koncentruotą šaltąjį gėrimą užpilkite ant ledo ir atskieskite vandeniu arba pienu pagal skonį. Šaltąją kavą taip pat galite pasaldinti ar pagardinti sirupais ar ekstraktais, todėl ją galima pritaikyti vasaros kavos skoniui!

Tikimės, kad šie gaivios vasariškos kavos receptai įkvėps jus išbandyti naujus ir kūrybiškus būdus, kaip mėgautis mėgstama filtruota kava atšilus orams. Nuo gerai pažįstamos ledinės latės iki egzotiškos vietnamietiškos ledinės kavos ir kreminės graikiškos frapės – gardžių vasaros gėrimų tikrai netrūks. O jei ieškote švelnesnės, ne tokios rūgščios alternatyvos, būtina išbandyti šaltai paruoštą ledinę kavą. Taigi griebkite mėgstamas kavos pupeles, pradėkite eksperimentuoti ir gurkšnokite skonio ir linksmybių kupiną vasarą. Į sveikatą jūsų „šauniausiam” kavos sezonui!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *