fbpx

Kaip pasigaminti V60 kavą namuose?

Pasigaminti puikios kavos namuose nebūtinai turi būti sudėtinga. Pasitelkę šiek tiek žinių, galite išvirti puikios kavos puodelį naudodami V60 kavos indą. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio supažindinsime jus su V60 kavos gaminimo procesu. Pradėkime!

Kas yra V60 kava?

V60 kava, tai filtruotos kavos rūšis, gaminama naudojant V60 kavos indą. V60 kavos virimo indas yra kūgio formos kavos virimo įrenginys, kurio centre yra didelė skylė, o viduje spiralinės briaunos.

Tokia konstrukcija užtikrina geresnį oro srautą ir leidžia vandeniui tolygiai išgauti aromatus. Dėl to V60 kava garsėja švariu skoniu ir ryškiu aromato profiliu.

Kaip paruošti V60 kavą?

Dabar, kai jau žinome, kas yra V60 kavos ruošimo būdas, pakalbėkime apie tai, kaip ją pasigaminti. Paruošti puikią V60 kavą namuose nėra sudėtinga, tačiau reikia nepamiršti keleto dalykų, kad pasigamintumėte tobulą puodelį.

Štai žingsniai, kurių reikia laikytis:

Sudrėkinamas filtras

1) Pirmiausia pašildykite vandenį, kad jis užvirtų. Tada sudrėkinkite filtrą ir įdėkite jį į V60 indą.

2) Tada į filtrą suberkite stambiai maltą kavą. Bendroji taisyklė yra tokia: kiekvienam gramui kavos, naudokite maždaug 15g vandens. Tačiau šį santykį galite pakoreguoti, atsižvelgdami į savo asmeninius pageidavimus. Mes naudojame įprastam 225ml kavos puodeliui 15g kavos.

Įberiame kavos

3) Kai kava atsidurs filtre, švelniai pakratykite, kad ji tolygiai pasiskirstytų. Tada lėtai užpilkite ant kavos nedidelį kiekį karšto vandens, tik tiek, kad ją sudrėkintume. Šis procesas vadinamas „žydėjimu” ,tai padeda išlaisvinti bet kokias susikaupusias dujas, kad gaminant kavą jos visiškai prisipildytų vandens. Palaukite 30s.


4) Po to, kai kava išbrinksta, toliau lėtai pilkite karštą vandenį sukamaisiais judesiais po 50g vandens kas 10s. Tuomet palaukite kol visas vanduo subėgs per filtrą. Pamaišykite kavą šaukšteliu ir galite ją mėgautis.

Pilamas vanduo

Jei laikysitės šių paprastų žingsnių, pasigaminti puikaus skonio V60 kavos namuose bus paprasta. Būtinai naudokite šviežiai sumaltas kavos pupeles ir filtruotą vandenį, kad pasiektumėte geriausių rezultatų. Eksperimentuokite su skirtingais kavos malimo dydžiais ir virimo laikais, kol atrasite jums idealiausią skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *