fbpx

Kavos pupelės – kaip išsirinkti kavos aparatams skirtas?

Kavos pupelės – tai kavos augalo sėkla, vaisius, vadinamas vyšnia. Šios pupelės nuimamos, apdorojamos, skrudinamos bei sumalamos, kad būtų pagamintas gėrimas, žinomas kaip kava. Tikriausiai daugelis kavos mylėtojų kavą darosi įvairiausiais kavos ruošimo būdais, kurių yra tikrai ne vienas. Šiame mūsų tinklaraščio skyriuje aptarsime kaip išsirinkti kavos aparatams skirtas pupeles ir į ką atkreipti dėmesį.

Kadangi espreso technologija išties skiriasi nuo rankinių kavos ruošimo įrankių,o  be to, naudojama mažai vandens, tai susiduriame su tikrai nelengvu iššukiu ištirpinant visas reikiamas kavos daleles į puodelį. Ir be to, dėl didelės kavos koncentracijos labai svarbu nepersistengti, nes tokiu atveju kava gali būti labai karti bei sunki. 

Jeigu naudosite tokias pačias pupeles, kurias perkate filtriniams kavos gamybos įrankiams, tai labai tikėtina, kad kavoje esančios uogiškos bei gaivios skonių natos gali imti ir dominuoti jūsų espreso puodelyje ir tai peversti kavą labai rūgščia. Dėl to, daugelis kavos skrudintojų, tuo tarpu ir mes žinodami, kad pupelės bus skirtos kavos aparatams, jas skrudiname šiek tiek kitaip. Kava skrudinama šiek tiek lėčiau bei tamsiau. Dėl šios priežasties stipriau skrudinta pupelė tampa trapesnės struktūros ir lengviau atiduoda skonius į puodelį.

Jeigu mėgstate sunkaus kūno espresą, rekomenduojame rinktis kiek tamsiau skrudintas pupeles, bet, žinoma, ne sudegintas. Jei esate atviri skoniams ir jums labai patinka lengvas, vaisiškas espresas – ieškokite švelniau ar vidutiniškai skrudintų kavos pupelių.

kavos pupelės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *