fbpx

Prancūžiskas kavinukas ir keturios klaidos, kurias darote ruošdami kavą su juo

Prancūžiskas kavinukas ir keturios klaidos – nors mūsų komanda labiau mėgsta filtrinę kavą, prancūziškas kavinukas (dar žinomas kaip French Press) yra vienas geriausių ir paprasčiausių įrankių ruošti kavai namuose. Kad kava būtų kuo skanesnė, mes identifikavome 4 klaidas kurias kavos mylėtojai daro dažniausiai ruošdami kavą šiuo būdu.

Kavos malimas

Taip, prancūziško kavinuko metalinis filtras reikalauja kavos stambesnio malimo, kad pro jį neprasprūstų smulkios dalelės, kurios paskui patektų į jūsų kavos puodelį. Tačiau tai nereiškia, kad kavą reiktų malti stambiausiu galimu malimo būdų.

Idealiu atveju jums reikėtų pakankamai smulkaus malimo, kad kava pilnai atsiskleistų per 4 minutes. Kiekvienas malūnas yra skirtingas, tačiau dažnu atveju puikiai tinkantis malimo nustatymas prancūziškam kavinukui yra vidutinis.

Maišymas

Ruošiant kavą su prancūzišku kavinuku, maišymas yra būtinas. Kai kavą užpilate karštu vandeniu pastebėsite, kad didesnės kavos dalelės iškyla į viršų ir sudaro plutelę. Tačiau mes to nenorime, todėl kavą reiktų iškart sumaišyti, kad kiekviena dalelė būtų pilnai apsemta vandens.Tai padės kavai pilniau atskleisti savo skonį.

Kavos likutis

Visi sutinkame, kad kavos švaistyti nereikėtų.

Tačiau kai pilate kavą iš prancūziško kavinuko, nereikėtų būti godiems, paskutiniai lašai greičiausiai bus tik kavos dumblas. Tad rekomenduojama nesistengti išpilti visko iki paskutinio lašo.

Filtras

Metaliniai filtrai yra lengvai nuimami nuo kiekvieno prancūziško kavinuko. Tad šį filtrą reikėtų reguliariai nuimti ir išvalyti nuo visų kavos nuosėdų bei aliejaus, kuris atsiranda nuo kavos. Švarus filtras dažnu atveju garantuoja skanią kavą.

Prancūžiškas kavinukas "french press"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *